Snabblån

Snabblån är mindre lån, ofta mellan 1000 och 50 000 kronor, med kort återbetalningstid, vanligtvis mellan 30 dagar till ett år. De är främst avsedda att täcka akuta utgifter och erbjuda en snabb och enkel lösning när du behöver tillgång till pengar direkt. Som namnet antyder, är processen för att få ett snabblån ofta mycket snabbare än att ansöka om ett traditionellt banklån.

Snabblån är ett av de mest populära sätten att låna pengar på. Om du snabbt behöver låna mindre summor kan snabblån vara ett alternativ.

Hur fungerar snabblån?

För att ansöka om ett snabblån behöver du vanligtvis bara fylla i en online-ansökan med din personliga och ekonomiska information. Långivaren kommer sedan att göra en kreditupplysning för att bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet. Om din ansökan godkänns, kan du få pengarna insatta på ditt bankkonto inom några timmar eller nästa arbetsdag.

För att du ska kunna få ett snabblån krävs det att:

 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du är myndig
 • Du har en taxerad inkomst
 • Du har ett telefonnummer som är registrerat på dig
 • Du klarar en sedvanlig kreditprövning

Ansöka om Snabblån – Steg för Steg

Snabblån, även kända som sms-lån eller mikrolån, är en typ av kortfristiga lån som kan hjälpa dig att täcka oväntade utgifter eller tillfälliga kassabrist. Här är stegen du behöver följa för att ansöka om ett snabblån:

Steg 1: Jämförelse av olika snabblån

Innan du ansöker om ett snabblån, bör du göra din forskning och jämföra olika långivare. Titta på räntor, avgifter, återbetalningsvillkor och kundrecensioner. Det finns flera jämförelsewebbplatser online som kan hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet.

Steg 2: Välja Långivare

När du har jämfört olika långivare och hittat det bästa erbjudandet, är det dags att välja din långivare. Var noga med att läsa igenom alla villkor noggrant innan du gör ett beslut.

Steg 3: Ansökan

De flesta långivare erbjuder online-ansökningar, vilket gör det snabbt och enkelt att ansöka om ett snabblån. Du kommer att behöva tillhandahålla en rad personliga och ekonomiska uppgifter, inklusive ditt fullständiga namn, adress, personnummer och anställningsinformation. Du kommer också att behöva specificera hur mycket du vill låna och över hur lång tid.

Steg 4: Kreditkontroll

När du har skickat in din ansökan, kommer långivaren att genomföra en kreditkontroll för att bedöma din kreditvärdighet. Detta kommer att påverka om din ansökan godkänns och vilken ränta du kommer att erbjudas.

Steg 5: Godkännande och Utbetalningng

Om din ansökan godkänns, kommer långivaren att skicka dig ett låneavtal som specificerar villkoren för lånet, inklusive räntan, avgifterna och återbetalningsschemat. Om du är nöjd med villkoren, kan du signera avtalet och långivaren kommer att överföra pengarna till ditt konto. Detta kan ske inom några minuter eller upp till några dagar, beroende på långivaren.

Kom ihåg att snabblån bör användas ansvarsfullt och endast för kortfristiga finansiella behov. Om du har svårigheter att betala tillbaka ditt lån, kontakta din långivare så snart som möjligt för att diskutera dina alternativ.

Här kan du göra en ansökan om snabblån!

Fördelar med snabblån

 1. Snabb tillgång till pengar: En av de största fördelarna med snabblån är att de kan ge dig tillgång till pengar mycket snabbt. Detta kan vara särskilt användbart i nödsituationer när du behöver pengar omedelbart.
 2. Enkel ansökningsprocess: Att ansöka om ett snabblån är ofta mycket enkelt och kan göras online. Du behöver inte besöka en fysisk plats eller ha långa samtal med en bankrådgivare.
 3. Ingen säkerhet krävs: Snabblån är osäkrade lån, vilket betyder att du inte behöver sätta upp någon form av säkerhet, till exempel din bostad eller bil, för att få lånet.

Nackdelar med snabblån

 1. Höga räntor och avgifter: Snabblån har ofta mycket höga räntor och avgifter jämfört med andra typer av lån. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid, kan dessa kostnader snabbt bli mycket höga.
 2. Kort återbetalningstid: Snabblån måste ofta betalas tillbaka inom en mycket kort tid, vanligtvis inom 30 dagar. Detta kan skapa en ekonomisk belastning om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.
 3. Risk för överskuldsättning: Om du inte kan betala tillbaka ditt snabblån i tid, kan du hamna i en skuldspiral där du tar ut ytterligare lån för att betala tillbaka ditt ursprungliga lån.

Medan snabblån kan vara en livlina i nödsituationer, är det viktigt att tänka noggrant innan du tar ett. Se till att du förstår alla avgifter och räntor som är förknippade med lånet och att du har en plan för att betala tillbaka det inom den angivna tiden. Det är alltid bäst att se snabblån som en sista utväg och att utforska andra alternativ, som att spara pengar, innan du tar ett.

Ett snabblån är räntefritt men naturligtvis inte helt fritt från avgifter

Räntefria snabblån

Räntefria snabblån är en speciell typ av snabblån där långivaren inte tar ut någon ränta under låneperioden. Det innebär att du endast betalar tillbaka det belopp du ursprungligen lånade, utan några extra kostnader i form av ränta. Denna typ av lån kan verka attraktivt vid första anblicken, men vi på LåneFinans anser att det är viktigt att vara medveten om att det ofta finns andra avgifter och kostnader att ta hänsyn till.

Hur fungerar räntefria snabblån?

Räntefria snabblån fungerar på samma sätt som andra snabblån, med skillnaden att de inte har någon ränta. När du ansöker om ett räntefritt snabblån, kommer du att behöva uppge en mängd personlig och ekonomisk information, inklusive din inkomst, anställningsstatus och personnummer. Du kommer också att behöva godkänna en kreditkontroll.

Om din ansökan godkänns, kommer långivaren att överföra pengarna till ditt konto, ofta inom några timmar eller samma dag. Du kommer sedan att behöva betala tillbaka lånet inom den överenskomna tidsperioden, vanligtvis inom 30 dagar.

Vad ska man tänka på?

Även om räntefria snabblån kan verka som ett bra alternativ om du behöver pengar snabbt, är det viktigt att komma ihåg att de ofta har andra avgifter och kostnader. Till exempel kan det finnas uppläggningsavgifter, aviavgifter eller förseningsavgifter om du inte betalar tillbaka lånet i tid. Dessa avgifter kan snabbt lägga upp och göra lånet dyrare än du initialt tänkt.

En annan viktig sak att tänka på är att räntefria snabblån ofta är en engångserbjudande för nya kunder. Det innebär att om du lånar igen från samma långivare, kommer du troligtvis att behöva betala ränta.

Räntefria snabblån kan vara en bra lösning om du behöver tillgång till pengar snabbt och kan betala tillbaka lånet inom den överenskomna tidsperioden. Men det är viktigt att läsa igenom alla villkor noggrant och att vara medveten om eventuella extra avgifter. Kom ihåg att det alltid är bäst att jämföra olika lånealternativ innan du fattar ett beslut.

Snabblånet skall därefter betalas tillbaka inom 30 dagar

Alternativ till snabblån

Innan du tar ett snabblån, är det viktigt att undersöka alla dina alternativ. Här är några möjliga alternativ:

 • Sparkonto: Om du har pengar sparade kan det vara mer ekonomiskt att använda dessa pengar istället för att ta ett lån med hög ränta.
 • Kreditkort: Om du har tillräcklig kreditgräns, kan ett kreditkort vara ett billigare alternativ till ett snabblån, särskilt om du kan betala tillbaka skulden inom en månad.
 • Kredit från familj eller vänner: Detta kan vara ett känsligt alternativ, men att låna pengar från familj eller vänner kan ofta vara en billigare och mer flexibel lösning än att ta ett snabblån.
 • Låneförmedlare: Genom att använda en låneförmedlare kan du jämföra erbjudanden från olika långivare för att hitta det mest fördelaktiga lånet.

Snabblån kan vara en snabb och enkel lösning när du behöver tillgång till pengar direkt. Men det är viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna och nackdelarna. Se till att du förstår alla kostnader som är förknippade med lånet och att du har en plan för att betala tillbaka det i tid. Kom ihåg att det alltid finns alternativ till snabblån, och det är viktigt att undersöka alla dina alternativ innan du tar ett beslut.