Kreditkort

Med idag flera hundratals kreditkort på marknaden utgivna från svenska företag så är det inte det lättaste att hitta det bästa kreditkortet. Just därför så hjälper vi dig på traven i hur du ska hitta det som passar just dig och dina behov samt önskemål allra bäst. När det gäller att hitta rätt som bäst kreditkort för dig så är detta helt beroende på vad det är du kommer att köpa med ditt kreditkort, vart någonstans du kommer att handla, hur ofta du handlar samt om det är viktigt för dig med bra bonusar och rabatter.

Vad som är bäst kreditkort för just dig kan helt enkelt vara fel för någon annan, just p.g.a. att vi alla har olika köpbehov och köpvanor. Det är även därför som en jämförelse mellan alla de olika kreditkorten som nu bombarderar den svenska marknaden också är nödvändig. En jämförelse som kan göra att du faktiskt kan spara tusenlappar för varje år.

Självklart så vill du även få ditt kreditkort med en så låg tillhörande ränta som det bara också är möjligt, detta då ett kreditkortslån också är ett lån som ska betalas tillbaka och då du även vill göra detta till en så låg extra kostnad som möjligt. Räntan som du kan erbjudas är individuell beroende på hur din personliga privatekonomi ser ut och varierar även mellan banker, företag och de kreditinstitut som ger ut kreditkorten.

Att tänka på när du jämför kreditkort

Vilken ränta är den förmånligaste och bästa som du kan få?

Den tillhörande räntan bör ses som en kostnad och är alltid individuellt anpassad. I övrigt så finns det avgifter och kostnader som kan tillkomma på varje kreditkort, även här skiljer de alla sig åt och det är värt att jämföra kreditkorten mot varandra just för att hitta det bästa kreditkortet för dig. Vissa kreditkort kommer utan årsavgift, på så vis så är det gratis tills dess att du börjar att använda ditt kort. Med vissa kort så kan du även göra kontantuttag utan extra avgifter både i Sverige som när du är utomlands.

Andra kreditkort kommer med en tillhörande årsavgift och/eller mindre avgifter för kontantuttag. Även om kortet kommer med tillhörande avgifter så kan det ändå vara ett bättre kreditkort för just dig beroende på vad du önskar få ut av ditt kort. Även om kortet har en årsavgift, som också varierar från företag till företag, så kan kortets andra förmåner som tex. En lägre ränta, en riktigt bra cashback eller bra tillhörande försäkringar göra att det ändå är det bästa kreditkortet för dig.

Vilken kreditgräns du är i behov av

Gå noga igenom på förhand hur mycket kredit du faktiskt behöver ha kopplat till ditt kort. Du behöver också veta om att din privatekonomi kommer att kunna klara av denna extra utgift, en utgift som kommer som en månadsfaktura med tillhörande ränta. Oftast så finns även minsta minimumsumma att behöva betala när det gäller din amortering. En av de största fördelarna med ett kreditkort är annars möjligheten att kunna köpa nu och betala senare med månadsfaktura, även här så behöver du veta om att du kommer att kunna betala dina köp som kommer på nästföljande månadsfaktura.

Här rekommenderar vi alltid att du ser över din privatekonomi genom att göra en månadsbudget och även en årsbudget över dina privata inkomster och utgifter. Om du ser att din ekonomi klarar av ett kreditkortslån och dess tillhörande kostnader och att du vet om att du kan hantera det så kan ett förmånligt kreditkort vara riktigt bra.

Många av kreditkortsföretagen som ger ut kreditkort erbjuder även sina kunder räntefria köp under en viss period, denna period varierar också från företag till företag men kan ibland vara så lång som upp till 55 dagar. Ditt köp blir räntefritt när du betalar hela summan på din månadsfaktura, väljer du istället att avbetala dina köp under flera månader så tillkommer däremot den individuella ränta som du har blivit beviljat på ditt kreditkort.

Vad för förmåner du kan få på ditt kreditkort

En av de viktigaste frågorna för många kreditkortskunder. Det är även inom detta område som det skiljer sig allra mest åt bland de olika kreditkortsföretagen i Sverige. Till att börja med så behöver du först fundera ut vilka förmåner som tex. cashback, rabatter och bonusar som kan vara viktiga för dig.

flygresa-kreditkort

Är du någon som flyger mycket i ditt arbete och privat?

Ja då kan ett kreditkort anpassat just efter detta vara allra bäst. Här finns rabatter att hämta hem på själva resan, på hotell, tillgång till flygplatslounger m.m. Är du i stället någon som ofta storhandlar på matjättarna Willys eller ICA så kan ett bra kreditkort med återkommande rabatter och bonuscheckar från dessa vara det rätta valet.
Skulle du pendla till och från jobbet dagligen och även köra en hel del bil även privat?

Då kan ett specifikt kreditkort utgivet från någon av de stora bensinkedjorna vara det rätta valet, i detta fall så skulle du få rabatt på drivmedel som andra rabatter och erbjudanden inne på bensinkedjans fysiska butiker. Är du någon som handlar ofta och mycket med ditt kort till vardags och inte enbart på ett enda specifikt ställe? Då är utan tvekan ett allmänt kreditkort allra bäst och där du även får cashback på alla de köp som du gör oavsett köpställe.

Är du en kund som värdesätter trygghet alla mest?

Idag så ingår det en eller flera försäkringar i samtliga kreditkort som utgivs av svenska företag.
Samtliga kort har tex. en tillhörande reseförsäkring. Utöver detta så kan tex. andra försäkringar som olycksfallsförsäkring, allriskförsäkring, leveransförsäkring, förseningsförsäkring m.fl. också ingå.

Ansök om det bästa kreditkortet

För att hitta det bästa kreditkortet behöver du jämföra kreditkort, dess villkor och förmåner mellan varandra för att hitta det som är det perfekta kortet för just dig. Du hittar de allra förmånligaste kreditkorten vad gäller både lägre ränta som deras tillhörande förmåner på bästa-kreditkortet.

Hur ska man välja rätt kreditkort när det finns över 200 kreditkort  på den svenska marknaden?

Ja det är inte helt enkelt att hitta rätt i denna djungel av olika kreditkort och företag.
För att göra allt än svårare att välja så finns det faktiskt även en hel del extra fördelar när det gäller kreditkort numera och som det inte fanns för enbart några få år sedan. Vi tänkte här gå igenom allt vad som är värt att veta och hur du ska tänka när du letar efter det bästa kreditkortet för just dig. Alla kreditkort har sina fördelar och sina nackdelar och det finns idag massor av kort som är riktade till specifika kunder och områden som det även är till specifika köpställen eller butiker.

Kreditkort med lägre ränta

Hur man än vänder och vrider på att jämföra kreditkort mellan varandra så är det ändå en sak som är det viktigaste att börja med, vilken ränta du kan få på ditt kreditkort. Det är viktigt att komma ihåg att ett kreditkortslån också ska betalas tillbaka till banken eller till kreditinstitutet som du har ditt kort hos, detta även om du nyttjar möjligheten till att betala med den månadsfaktura som många långivare numera också erbjuder. Så nummer ett att starta med är att se över de kort som du kan få en förhållandevis låg ränta hos, något som gör att du kommer att betala mindre räntekostnader och på så vis sparar pengar i förhållande till annat eller andra kort med en betydligt högre ränta.

Vad vill du att ditt kreditkort ska innehålla?

Som kund så behöver du även fundera på vad det är som du kommer att handla med ditt kort. Kommer du att använda ditt kort till enbart vissa köp som resor, matvaror, bensin eller elektronik Kommer du att använda ditt kort mer eller mindre dagligen och göra i stort sett alla dina inköp med ditt kreditkort?

Önskar du att kortet ska ha många olika försäkringar som täcker flera olika områden? Eller kanske är det så att det är ett riktigt bra bonusprogram och andra trevliga erbjudanden som är det absolut allra viktigaste?

För alla dessa specifika områden som även allmänna områden finns det alltså olika kreditkort, det är upp till dig som kund att välja det som passar dig bäst helt enkelt. Jämför kreditkort men se också gärna över vad andra kunder säger som sina kreditkort, detta kan man enkelt hitta online via kundernas recensioner och betyg på sina kreditkort.

Vilka kostnader har ett kreditkort?

Vilka kostnader ett kreditkort har skiljer sig från kort till kort. Det finns kreditkort som har en årsavgift på upp till några hundralappar precis så som det finns kreditkort som har 0 kr i årsavgift.
Hos vissa kreditkort så kan det tillkomma en avgift (oftast minst 35 kr) när du önskar göra ett kontantuttag i en bankomat, men även här så finns det också en hel del kreditkort där det inte tillkommer någon uttagsavgift.

För många kunder så är det populärt att betala med sitt kreditkort när man är utomlands. Det tillkommer som oftast en valutaväxlingsavgift på vanligen runt 1,75% på varje köp som man gör, även här varierar denna avgift och även här så finns det vissa kort som inte har någon valutaväxlingsavgift överhuvudtaget.

Det ska också sägas att bara för ett kreditkort kommer med en årsavgift på låt oss säga 395 kr per år behöver det inte vara ett sämre kreditkort än ett utan årsavgift. Många gånger kan det i stället vara precis tvärtom då kortet med en tillhörande årsavgift kan ha ett riktigt bra bonusprogram som till exempel ger dig cashback på alla dina köp oavsett var och när dessa än görs. På så vis så blir kortet värt att ha då den återbetalning som man kan få många gånger kan överstiga den faktiska årsavgiften för kreditkortet.

Andra fördelar med bästa kreditkortet

Som vi redan har varit inne på så behöver du som kund jämföra kreditkort för att kunna komma fram till vilket eller t.o.m. vilka som passar just dig och dina önskemål bäst. Som vanligt så är det saker som lägre ränta, räntefria köp, möjlighet till delbetalning via månadsfaktura, låga avgifter och bra övriga erbjudanden som är viktiga för många kunder.

Idag så finns det också andra mycket bra fördelar med mer eller mindre alla kreditkort vilket både gör dina inköp bättre, tryggare och smidigare. Många värdesätter tex. att du som kund idag kan ha din egen personliga sida hos mer eller mindre alla långivare där du enkelt kan logga in och hantera din ekonomi.

App

Många banker såväl som kreditinstitut har även en egen mobil-app där man precis som på hemsidan också kan sköta sina ärenden som att göra månadsbetalningar, ansöka om att höja sitt lån, begära månadsfri betalning som att bara allmänt få en bättre överblick över sin ekonomi.

Idag så har i stort sett alla kreditkortsföretag även en dygnet runt service för spärrning av kreditkort, om olyckan på något vis skulle vara framme så att du skulle behöva spärra ditt kort. Ihop med att du också behöver identifiera dig (oftast via bank-id eller mobil-id) när du gör köp online, så är betalning med kreditkort en mycket säker och trygg metod.

Nyare kreditkort kommer också med möjlighet till kontaktlös betalning. Detta gör att du som kund kan ”blippa” dina köp genom att enkelt hålla upp kreditkortet mot kassaterminalen tills dess att ditt köp har genomförts.

kontaktlös-betalning

Kontaktlös betalning

Till kontaktlös betalning hör även Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay där man som kund också kan göra betalningar genom att bara låsa upp skärmlåset på sin mobil och sedan hålla sin mobiltelefon mot kassaterminalen tills dess att köpet har godkänts.

Att välja rätt kreditkort för dig gör också att du får det bästa kreditkortet, med rätt kreditkort i plånboken så går det också att spara flera tusenlappar om året. Just därför så är det alltid värt att jämföra kreditkort för att du också kunna ta del av det som du önskar ha.