Frågor och svar

Här behandlar vi vanliga frågeställningar från våra kunder!

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få låna hos Lånefinans?Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få låna hos Lånefinans?

Du måste ha varit svensk medborgare i minst två år. Du ska ha ett svenskt bankkonto, en årsinkomst på 100 000 kr samt vara över 18 år. Dessutom måste Du ha ett registrerat mobiltelefon abonnemang.

Hur mycket kan jag låna, hur ofta, och vad kostar det?

Hur mycket kan jag låna, hur ofta, och vad kostar det?

Du kan låna 2000 kr eller 3000 kr, som Du sedan har 30 dagar på Dig att återbetala. Du kan inte låna mer pengar förrän det gamla lånet är fullt betalt. Lånar Du 2000 kr kostar det 400 kr i administrativ kostnad och 3000 kr kostar 600 kr.

Vad gör jag om jag inte har hört av Er ang min ansökan?

Antingen har vi ringt Dig och inte lyckats nå Dig, eller har vi skickat ett mail till Dig. Kontrollera att mailadressen Du uppgett är riktig. Kontakta i annat fall oss snarast.

Är det någon som får reda på att jag lånar pengar hos Lånefinans?

Nej, vi lämnar inte ut några uppgifter om låntagarna från vårt kundregister. Undantag görs dock om lånet ej betalas inom utsatt tid. Om ärendet går vidare till kronofogden så kan det medföra att uppgifter om Dig blir offentliga.

När kan man ansöka om att låna pengar?

Du kan ansöka dygnet runt men ansökan behandlas och pengarna betalas ut först under ordinarie öppettider som är: vardagar 8-17, med lunch mellan 12-13

Kan jag delbetala lånet?

Nej

Vad händer om jag inte betalar in lånet i tid?

Då utgår det en dröjsmålsränta med 2,5 % per månad plus en påminnelseavgift på 50 kr. Om betalning fortfarande inte sker skickas ärendet vidare till inkasso och senare till kronofogden. Utsätt Dig inte i onödan för denna fördyring..

Jag har fått avslag på min ansökan med hänvisning till att jag redan har ett lån hos Er?

Det tar normalt ca fyra bankdagar innan betalningen är bokförd. Har ärendet gått till inkasso tar det längre tid.

Varför är det inte längre lånetid?

Lånefinans arbetar med kortfristiga lån om Du har ett tillfälligt behov av kontanter.

Varför får jag avslag?

De vanligaste orsakerna till att du får avslag på ett snabblån är: Du har inte betalt ett gammalt privatlån eller att uppgifter från kreditupplysningen lägger hinder i vägen. Du kanske inte har fyllt i din ansökan på ett korrekt sätt. Ditt mobiltelefonabonnemang är inte registrerat på Dig personligen.